Loading... Please wait...

Lo chiamavano Bulldozer DVD 1978 Akit Buldózernek hívtak / Directed by Michele Lupo / Starring: Bud Spencer, Raimund Harmstorf / AKA They Called Him Bulldozer

$12.99
SKU:
5999545581202.
Weight:
5.00 Ounces
Quantity:

Product Description

Lo chiamavano Bulldozer DVD 1978 Akit Buldózernek hívtak / Directed by Michele Lupo / Starring: Bud Spencer, Raimund Harmstorf / AKA They Called Him Bulldozer

UPC 5999545581202

Region 2 PAL DVD

Audio: Hungarian mono

Total Playtime: 110 minutes

 

Hungarian Summary:

Az Akit Buldózernek hívtak (eredeti cím: Lo chiamavano Bulldozer) 1978-ban bemutatott olasz–német film. Bud Spencer úgy nyilatkozott, hogy az egyik legkedveltebb filmje Buldózer. A rendezője Michele Lupo, a producere Elio Scardamaglia, a forgatókönyvírói Marcello Fondato és Francesco Scardamaglia, a zeneszerzői Guido és Maurizio de Angelis. A mozifilm a Leone Film és a Rialto Film gyártásában készült. Műfaját tekintve akciófilm, filmvígjáték és sportfilm. Olaszországban 1978. szeptember 15-én, Magyarországon 1983. január 20-án mutatták be a mozikban.

Cselekmény:

Buldózer (Bud Spencer), az öreg nápolyi kagylóhalász bárkája egy tengeralattjáró miatt tönkremegy. Buldózer halászbárkáját a kikötőbe húzzák, a kagylóhalász pedig elmegy vacsorázni a helyi Gálya nevű étterembe. Miközben fogyasztja rántottáját látja, egy amerikai őrmester, Kempfer (Raimund Harmstorf) minden civilt megver szkanderben. Mikor Buldózer kiér, egy huszonéves fiú megfenyegeti pisztollyal, és ő elveszti majdnem minden vagyonát. Visszamegy az étterembe, és az óráját meg a nyakláncát felteszi a szkanderben, Kempfert hívja ki játékra, aki elfogadja. Egy kis játszadozás után leveri az őrmestert, s megint lesz pénze. Kempfer megesküszik hogy bosszút áll, de nemcsak emiatt van arra oka Buldózerrel szemben. Buldózer egykor Amerikában világhírű rögbijátékos volt. Buldózer mindig hitt a játék tisztaságában, de végül rájött, hogy a meccseket megbundázzák. Végül Buldózer megelégelte ezt és az egyik meccsen lesétált a pályáról. Kempfer pedig minden pénzét feltette az ő csapatára. Ezért mindent újból kellett kezdeni az őrmesternek.

A helyi fiatal fiúk utálják Kempfert, s megkérik Buldózert, hogy bánjon el vele, de az öreg visszautasítja. A fiúk Marco Stefanelli kiket Tonynak, Gerrynek, Spitznek, Orsonak és Tojonak hívnak figyelemmel kísérik Buldózert, kiről tudják, hogy valaha a legjobb amerikaifutball-játékos volt. Kihívja őket az amerikai hadsereg egy meccsre, s elfogadják. Megkérik Buldózert hogy készítse fel őket a meccsre, azonban az visszautasítja, mivel neki már csak a hajóját kell megjavítani, s megy tovább halászni. De később látva, hogy a fiúk tényleg komolyan készülnek, mégis elvállalja, pedig a hajóját megjavították. Eljön a meccs napja. Kempfer rögbicsapata eleinte szabályosan játszik és a Buldózer által alaposan felkészült fiúk előnybe kerülnek. Aztán Kempfer kiadja a parancsot, hogy az emberei sportszerűtlen (de elfogadható) manőverekkel kiüssék a pályáról a fiúkat, így a Kempfer-féle csapat sorra szerzi a gólokat, már egyhangú lesz a meccs. A félidőben Buldózer veszekedik Kempferékkel, aki azonban egyenesen a szemébe mondja, hogy egy vesztes. Az őrmesteren eluralkodik a beképzeltség, ám most már Buldózer sem hagyja ennyiben, ezért elhatározza, hogy a sportszellemiséget nem ismerő jenkiket megtanítja a legkeményebb játékra. Ezért Buldózer mindenki csodálatára a második félidő végén beáll. Kempfer tudja, hogy veszélyben van újra minden, ezért mozgósítja az összes cserejátékos, s ő maga is belép a játékba. A tábornok amúgy is megfenyegette Kempfert, hogyha elveszíti a játékot az új-mexikói sivatagba fogja áthelyezni. Buldózernél is a nagy a tét, hisz az addig lézengő, bűnözésre és csavargásra hajló ifjak most végre egy csapattá kovácsolódhatnak és összekuszált életük helyrebillenhet. A legvégén Buldózer egy óriási touchdownt szerez, és bár nem nyernek az olaszok, de mindenki ünnepeli Buldózer csapatát.

 

English Summary:

Lo chiamavano Bulldozer, also known as They Called Him BulldozerBulldozer or Uppercut, is a 1978 Italian action- comedy filmdirected by Michele Lupo.

Bulldozer is a sailor and a retired American football superstar; landed by accident in the port of Livorno, he is involved in a sport challenge.

 

Cast / Szereplők:

SzereplőSzínészMagyar hang
Bulldozer Bud Spencer Bujtor István
Kempfer őrmester Raimund Harmstorf Tordy Géza
Martin ezredes Reinhard Kolldehoff Képessy József
Spitz Giovanni Vettorazzo Csernák János
Ghigo Nando Paone Helyey László
Tojo Enzo Santaniello Felföldi László
Tony Marco Stefanelli ?
Gerry Ottaviano Dell’Acqua ?
Medve Joe Bugner Szersén Gyula
Tony apja Totò Mignone Szabó Ottó
Curatolo Gigi Reder Szatmári István
Szerelő Luigi Bonos Komlós András
Borbély Piero Del Papa Kránitz Lajos
Osvaldo Renato Chiantoni Kaló Flórián
Kempfer őrmester katonái Riccardo Pizzuti Gáti Oszkár
Claudio Ruffini Koroknay Géza
Osztó a kártyapartin Omero Capanna Balázs Péter
Kommentátor a meccsen Carlo Reali Szokolay Ottó
Fehér papagáj (hang) (papagáj) Földessy Margit
Fekete madár (hang) (fekete madár) Gera Zoltán
Osvaldo bajszos embere Fortunato Arena Gruber Hugó
Osvaldo piros galléros embere Artemio Antonini Füzessy Ottó
Fogadók és kizsebelt szerencsejátékosok n. a.
n. a. Balázsi Gyula
Sportorvos a meccsen n. a. Izsóf Vilmos
Öreg bácsi a kikötőben n. a. Szoó György
Sört követelő katona n. a. Surányi Imre
Szkandermeccsen izguló katonák n. a. Dengyel Iván
Varga T. József

 

Directed by Michele Lupo
Produced by Elio Scardamaglia
Written by Marcello Fondato
Francesco Scardamaglia
Starring Bud Spencer
Music by Guido & Maurizio De Angelis
Cinematography Franco Di Giacomo
Edited by Antonietta Zita
Distributed by 01 Distribution
Release date
  • 1978
Running time
110 minutes
Country Italy
Germany
   

 

Product Reviews

This product hasn't received any reviews yet. Be the first to review this product!

Click the button below to add the Lo chiamavano Bulldozer DVD 1978 Akit Buldózernek hívtak / Directed by Michele Lupo / Starring: Bud Spencer, Raimund Harmstorf / AKA They Called Him Bulldozer to your wish list.