Loading... Please wait...

Koncz Zsuzsa ‎– Szabadnak Születtél / Hungaroton ‎Audio CD 2020 / HCD 71315

$19.99
SKU:
5991817131528
Weight:
5.00 Ounces
Quantity:

Product Description

Koncz Zsuzsa ‎– Szabadnak Születtél / Hungaroton ‎Audio CD 2020 / HCD71315

UPC 5991817131528 

Made in Hungary

 

Label: Hungaroton ‎– HCD 71315
Format: CD, Album
Country: Hungary
Released: 19 Nov 2020
Genre: Rock, Pop
Style: Pop Rock, Vocal
 
 
 

Tracklist:

1. A mi hazánk (Maróthy Zoltán - Bródy János)
2. Mariana árok (Bródy János)
3. Filmszakadás (Závodi Gábor)
4. Valahogy lesz majd (Gerendás Péter - Bródy János)
5. Szabadnak születtél (Bródy János)
6. Mit remélt egy velszi bárd (Maróthy Zoltán - Bródy János)
7. Szeretni valakit valamiért (közreműködik: Kulka János) (Republic)
8. Szökőév (Tolcsvay László - Bródy János)
9. Mosolyod vígasztal (Tolcsvay László - Bródy János)
10. Másnap (Bródy János)
11. Az Isten háta mögött (Závodi Gábor)

 

 

Zsuzsa Koncz (Hungarian: Koncz Zsuzsa, born 7 March 1946, Pély) is a Hungarian pop singer, whose lyrics (mostly written by János Bródy) were sometimes highly critical of the country's pre-1990 political system.

Her career started after her performance in the Ki mit tud? talent show of 1962. She has been performing with various bands and musicians over the years, most notably Illés and János Bródy. In the 1970s, she made several successful tours abroad, mainly in Eastern Bloc countries as well as in West Germany (sometimes under the names Shusha Koncz and Jana Koncz in German-speaking countries), but also in France, the US, and Japan. She remains extremely popular in Hungary, with some of her songs now part of Hungarian folklore, among them: 'A Kárpáthyék lánya', 'Ha én rózsa volnék', and 'Valahol egy lány'.

 
 
 
koncz-zsuzsa-szabadnak-sz-lett-l-hungaroton-audio-cd-2020-hcd-71315-1-.jpg
koncz-zsuzsa-szabadnak-sz-lett-l-hungaroton-audio-cd-2020-hcd-71315-2-.jpg
 
koncz-zsuzsa-szabadnak-sz-lett-l-hungaroton-audio-cd-2020-hcd-71315-10-.jpg

Product Videos

Koncz Zsuzsa - Szabadnak születtél 04:00

Koncz Zsuzsa - Szabadnak születtél (Zene és szöveg: Bródy János) / 2020. október 23. / Szabadnak születtél Itt születtél ezen a tájon, itt ringatott az édesanyád Itt indultál el az útra, s itt jártad ki az iskolát Itt élnek a barátaid és itt találtad meg szerelmedet A nagyvilágon e kívül nincs máshol helyed Itt fogadtad szívedbe az Írást és a Gondolatot Itt eszméltél magadra, és itt volt mindig az otthonod S most itt mondják neked elvakult sötét lelkű ostobák Keress magadnak máshol hazát Ne törődj vele, hogy mit mondanak Az vagy, akinek tartod magad Még akkor is, ha szembe fúj a szél Ne törődj vele, hogy mit mondanak Az vagy, akinek tartod magad Ne feledd el, hogy szabadnak születtél Ne hagyd, hogy lelked mérgezzék a hazug előítéletek Ne hagyd, hogy korlátok közé szorítsák szabad szellemed Ha Kölcsey és Vörösmarty nyelvén szól az éneked A nagyvilágon e kívül nincs máshol helyed Tudom, hogy nehéz elfeledni mindazt, amit nem lehet De ne add fel a szíved mélyén élő szép reményeket Kárpátok gyűrűjéből szállj fel szabad madár Érted is szól a harang már Ne törődj vele, hogy mit mondanak Az vagy, akinek tartod magad Még akkor is, ha szembe fúj a szél Ne törődj vele, hogy mit mondanak Az vagy, akinek tartod magad Ne feledd el, hogy szabadnak születtél Sose feledd, hogy szabadnak születtél

  • Koncz Zsuzsa -...
    Koncz Zsuzsa - Szabadnak születtél (Zene és szöveg: Bródy Jáno...

Product Reviews

This product hasn't received any reviews yet. Be the first to review this product!

Customers also viewed

Click the button below to add the Koncz Zsuzsa ‎– Szabadnak Születtél / Hungaroton ‎Audio CD 2020 / HCD 71315 to your wish list.