Loading... Please wait...

Katalinka - Dalok és Játékok gyerekeknek by Forrai Katalin / Pásztohy Panka rajzaival / Móra könyvkiadó 2012 / Hardcover / Hungraian songs and singing games for children

$15.99
SKU:
9789631193473
Weight:
16.00 Ounces
Quantity:

Product Description

Katalinka - Dalok és Játékok gyerekeknek by Forrai Katalin / Pásztohy Panka rajzaival / Móra könyvkiadó 2012 / Hardcover / Hungraian songs and singing games for children

Hardcover 2012

ISBN: 9789631193473  /  978-9631193473

ISBN-10: 9631193470

PAGES: 48

PUBLISHER: Móra könyvkiadó

Language: Hungarian / Magyar

 

Hungarian Description:

Bármelyik gyerek lehet gyertya, diófa, kiskacsa vagy éppen csóka - nem kell ehhez más, csak az éneklés, a mozgás és a játék felszabadító ereje. Forrai Katalin, a legendás zenepedagógus olyan könnyen énekelhető dalokat válogatott egybe, amelyek a hozzájuk kapcsolódó játékok segítségével fejlesztik a kicsik ritmusérzékét, hallását, mozgáskultúráját és fantáziáját. S közben mindenki remekül szórakozik! A gazdagon illusztrált kötet egyaránt hasznos segítség szülőknek és óvodapedagógusoknak.

 

About the Author:

Forrai Katalin
zenetanár, karnagy 
(Debrecen, 1926. szeptember 25.–Budapest, 2004. december 30.)

Élt köztünk egy kedves arcú, harmóniát sugárzó nő, akit már fiatalon egy fél ország Kati néninek hívott. Mire tényleg kijárt neki a „néni”, addigra életműve, a zene iránti olthatatlan vonzalma örökifjúvá varázsolta arcát, tekintetét.

Forrai Katalin évtizedeken át a magyar zenepedagógia nagyköveteként járta a világot, népszerűsítette a Kodály-módszert, illetve az annak alapján kidolgozott saját zenei nevelési rendszerét, amelynek középpontjában az óvodáskori fejlesztés, a zene, a mozgás és a játék összekapcsolása állt. Forrai Katalin azonban nem a nagy nemzetközi konferenciatermek pulpitusán érezte magát igazán otthon, hanem az óvodai csoportszobákban, a modern paneles, kertes ovikban éppúgy, mint a kis falusi, sokszor düledező, óvodának nemigen alkalmas épületekben, csillogó szemű, éneklő kisgyerekek között, módszereit alkalmazó, szavaira, tiszta hangjára figyelő óvónők, tanítók karéjában. Az általa három és fél évtizeden át vezetett óvodai ének-zene foglalkozásokat a Magyar Rádió hangarchívumában több száz órányi felvétel rögzíti. Érdemes belehallgatni ezekbe a felvételekbe, az énekhang sokféle árnyalata, dinamikája, változatossága mindennél jobban kifejezi személyisége ezernyi színét, lelkének gazdagságát, a gyerekek nyelvén való tudását.

 

Product Reviews

This product hasn't received any reviews yet. Be the first to review this product!

Customers also viewed

Click the button below to add the Katalinka - Dalok és Játékok gyerekeknek by Forrai Katalin / Pásztohy Panka rajzaival / Móra könyvkiadó 2012 / Hardcover / Hungraian songs and singing games for children to your wish list.