Loading... Please wait...

A kis herceg - Hangoskönyv (2 CD) Szatory Dávid előadásában / Antoine de Saint-Exupéry / Kossuth Kiadó Zrt. / Mojzer Kiadó / The Little Prince on Audio CD in Hungarian

$19.99
SKU:
9789630983617
Weight:
5.00 Ounces
Quantity:

Product Description

Hangoskönyv (2 CD) Szatory Dávid előadásában / Antoine de Saint-Exupéry 

Kossuth Kiadó Zrt. / Mojzer Kiadó

The Little Prince on Audio CD in Hungarian

ISBN 9789630983617 / 978-9630983617

Műfaj:  hangoskönyv

Megjelenés éve:  2015

Műsor idő:  123 perc 

Előadó: Szatory Dávid

A kis herceg egyszerre szól a gyerekekhez és a felnőttekhez, egyszerre tündérmese, filozófiai bölcselet, érzelmek iskolája és visszaemlékezés. Milliók sűrűn idézett olvasmánya, nem egy mondata mára már szállóigévé vált, még az is tud róla valamit, aki történetesen sohasem olvasta. A világirodalom legismertebb, legnépszerűbb és legtöbbet fordított műve. A mese egy gyermek utazásának története, aki értetlenül figyeli a felnőttek világát, de végül is megtudja a nagy titkot: az élet értelme a kapcsolatteremtésben, a szeretetben rejlik.

A kerettörténet (kényszerleszállás a sivatagban, megismerkedés egy rejtélyes kisfiúval, a visszatérés) valóságba oltott Mese, megtörtént események költői változata. Az igazi mesevilág a B-612-es kisbolygón tárul elénk. Ezen a gyermekkort idéző játékbolygón él a címszereplő, s innen indul el látogatóba, a szomszédos planéták lakóihoz. E különös mesefigurák - köztük a király, akinek mindenki alattvaló; a hiú ember, aki csak csodálókat ismer; az iszákos, aki azért iszik, hogy elfelejtse szégyenét és szégyenkezik, mert részeges - valamennyien a valóság visszásságairól beszélnek. A gyermekmesén belül ott van egy másik, voltaire-i filozófikus mese: egy gyermek utazásának története, aki ártatlan szemével értetlenül figyeli a felnőttek világát. Hat bolygón tett látogatás tanítja meg a kis herceget, miképpen nem szabad élni. A Földön az első kissé keserű figyelmeztetést a kígyótól kapja, amikor magányosságról panaszkodik; Az emberek között is egyedül van az ember. A nagy titkot a rókától tudja meg, aki elárulja neki, hogy az élet értelme a szeretetben, a kapcsolatteremtésben rejlik. Ez az egyetlen módja, hogy az emberek kitörjenek magányuk börtönéből. A rókától tudja meg azt is, hogy mi köt erős szálakkal az élethez: Örökre felelős leszel azért, mert megszelídítettél. A kis herceg halála jelképes; elhagyja a Földet, hogy visszatérjen bolygójára, miután megtanulta, hogyan kell élni.

img-6956.jpg

Product Reviews

This product hasn't received any reviews yet. Be the first to review this product!

Customers also viewed

Click the button below to add the A kis herceg - Hangoskönyv (2 CD) Szatory Dávid előadásában / Antoine de Saint-Exupéry / Kossuth Kiadó Zrt. / Mojzer Kiadó / The Little Prince on Audio CD in Hungarian to your wish list.